Vi tilbyr betalingsutsettelse opptil 180 dager!

Service på varmepumpe

Service/rens av varmepumpe

I dag har nesten alle husstander i Norge en varmepumpe. De er en av de mest effektive varmekildene vi har, men for å opprettholde driften, økonomi og effekt er det viktig å utføre service og rens. 

De fleste produsenter anbefaler en service innen 2 år fra installasjonsdato, og deretter annehvert år. Dersom du har husdyr og/eller barn kan det bli behov for hyppigere rens. 

I tillegg krever produsenter at det har blitt gjort tilstrekkelig service og rengjøring dersom kundens garanti skal gjelde. Derfor vil du få full dokumentasjon av en eventuell varmepumpeservice, samt vi vil beholde kopier som kan ettersendes ved behov. 

 

6 forbedringer som skjer ved en service

Reduser strømregningen og spar penger!

Når varmepumpa blir skitten, vil den jobbe ekstra mye og bli mindre effektiv for å kjøle og varme. Dette skjer fordi det bygges opp motstand i pumpen og jo mer motstand det er, jo mer må pumpa jobbe. Da blir det igjen høyere strømpris.

Få en bedre effekt på pumpa

Over tid vil alle varmepumper miste litt av effekten sin. Dette skjer når det for eksempel samler seg støv, skit og fett i registeret og filteret. Det kan da medføre at pumpa ikke produserer like mye varme som når den var ny. Derfor vil vi, når vi kommer for å gjøre service, bytte ut eller rense register, filter og viftetrommel. Pumpen vil da operere optimalt og gi en betydelig bedre effekt. En bedre effekt på pumpa vil gi mer varme samt bruke mindre strøm og derfor spare penger!

Reduser støy

Dersom pumpa ikke har hatt tilstrekkelig service vil den begynne å lage mer støy. Dette skjer som regel fordi maskinen opererer på et høyere nivå for å produsere varmen du ønsker. En grunn til dette kan være at registeret, filteret og viftetrommelen er full av skit og fett. Vi i Lister Blikk gjennomfører full service og vil derfor rense varmepumpa slik at den går lettere – og maskinen vil da gi mindre støy. 

Bedre inneklima

Når varmepumpa blir godt brukt, vil det samle seg skit og støv i filter og register. Pumpa vil da blåse dette ut i rommet når den er i bruk – og luften vil dermed bli forurenset. Når vi utfører en service på varmepumpa, er du garantert en ren pumpe. Luften i huset vil dermed bli betydelig bedre og vil være fri for skit og andre partikler som vi ikke ønsker å puste inn. 

Mugg og mikrobiell forurensing

Er varmepumpa i bruk, vil den aller mest sannsynlig bli infisert med «mikrobiell forurensing». Dette inkluderer sopp, mugg og bakterier. Mikroorganismer elsker organisk belegg og derfor er varmepumpa en ideell plass for disse å vokse. Når man da slår på varmepumpa, vil denne spre disse organismene rundt i huset. Dette er uheldig for astmatikere, allergikere og svake. En service fra oss i Lister Blikk vil redusere mikrobiell forurensing slik at du får en ren og frisk luft igjen. 

Lengre levetid på varmepumpa

En varmepumpe som aldri får service, vil ha en redusert levetid på opptil 75%. En regelmessig service på pumpa vil derfor være med på å gjøre at den fungerer mye lengre. Mange er vanligvis ikke klar over hvor viktig en total rengjøring er og tror det er nok med rensing av filterene. Sånn er det ikke. Rensing av filtrene regnes som «daglig grunnleggende vedlikehold» og selv om det er viktig, er det også grunnleggende at man tar en full rens. 

Før og etter rens av filter

En service koster kun 1.990,-

Send inn navn og e-post via kontaktskjemaet under, så kontakter vi deg så fort det lar seg gjøre!

Dersom du har noen ønsker eller tilleggsinformasjon.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke nettsiden, aksepterer du bruken av informasjonskapsler.   Les mer